آموزش رایگان ASP.NET MVC

کامل ترین و بهترین دوره رایگان Asp.Net MVC 5 شامل 44 قسمت

آموزش رایگان ASP.NET MVC 5

ASP.NET یک فریمورک وب رایگان برای ساخت وب سایت ها و برنامه های کاربردی وب بر روی دات نت فریم ورک با استفاده از HTML، CSS و جاوا اسکریپت است. ASP.NET MVC 5 یک فریمورک وب مبتنی بر معماری Model-View-Controller (MVC) است. توسعه‌دهندگان می‌توانند برنامه‌های وب داینامیک را با استفاده از چارچوب ASP.NET MVC بسازند که نگرانی‌ها را در مورد توسعه سریع و سازگار با TDD را بر طرف میکند. TDD مختصر شده عبارت Test Driven Development به معنی توسعه بر محور آزمون و تست میباشد.

از این رو تیم تحقیقاتی تهران آی تی به این نتیجه رسید که دوره رایگان و کاربردی در خصوص ASP.NET MVC 5 منتشر کند. این دوره آموزشی رایگان با عشق و علاقه برای شما پژوهندگان علم تولید شده است. در صورت وجود هرگونه سوال و مشاوره ای میتوانید با ایمیل Ahadian2@gmail.com و یا شماره 09121486770 تماس بگیرید.

مقدمه و تعاریف ASP.NET MVC 5

دوره ASP.NET MVC 5 توسط مهندس محمدرضا احدیان – کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات با گرایش تجارت الکترونیک طراحی و ضبط شده است.

این دوره در 16 بخش و 42 فیلم ایجاد شده و سعی شده تا تمامی بخش های مهم در آن آموزش داده شود. همچنین این دوره مناسب برای افراد مبتدی و توسعه دهندگان حرفه ای میباشد.

در بخش مقدمه و تعاریف ASP.NET MVC 5 به مواردی نظیر معماری MVC ، نرم افزار هایی که باید نصب کنید، معرفی بخش های مختلف دوره و در کل بیان میشود از کجا باید شروع کنیم و به کجا قرار است برسیم.

سرفصل دوره ASP.NET MVC 5

فصل یک با برنامه نویسی در ASP.NET MVC 5 آشنا شو

در این بخش از آموزش به اولین ها پرداخته ایم. مثلا چگونه اولین پروژه خود را ایجاد کنیم، ایجاد اولین Controller و آشنا شدن با این لایه مهم، ایجاد اولین View و آشنا شدن با این لایه گرافیکی و همچنین به دو مورد مهم در ASP.NET MVC پرداختیم یعنی انتقال اطلاعات از ویو به اکشن و انتقال اطلاعات از اکشن به ویو. بعد از مشاهده این چهار ویدیو شما به یک شناخت کلی و خوب با نحوه برنامه نویسی در ASP.NET MVC پیدا میکنید.

فصل دوم زیبا و حرفه ای طراحی کن، مثل کمال الملک !!!

در این فصل به طراحی، گرافیک و UI در ASP.NET MVC 5 میپردازیم. ابتدا باید با LAYOUT ها آشنا شویم چون Layout امکان ایجاد یک تمپلیت مشترک را برای سایت فراهم می کند. سپس به سراغ افزودن بوت استرپ ۵ RTL به پروژه های خود میرویم. و در آخر قالب آماده TehranIT-Dashboard که مخصوص ASP NET MVC است را به پروژه خود اضافه میکنیم. بعد از مشاهده این سه فیلم با کمی تمرین و تلاش میتوانید بهترین قالب ها و طرح های ممکن را طراحی کنید.

فصل سوم مثل آب خوردن در سرور فایل آپلود کن.

در این فصل به آپلود فایل در سرور با ASP.NET MVC 5 میپردازیم. یکی از وظایف مهم و اساسی هرسایتی قابلیت آپلود فایل است، حال چه از طرف مدیر سایت و چه از طرف کاربر. فرایند بارگزاری فایلها از سیستم کاربر به داخل فضای اپلیکیشن وب را آپلود فایل در سرور میگویند و همچنین برای اینکه با خیال راحت عملیات آپلود را انجام دهیم از کلاس TIT_File استفاده میکنیم . کلاس TIT_File توسط تیم تهران آی تی جهت راحت تر شدن کار برنامه نویسان جهت آپلود و مدیریت فایل ها در Asp.Net MVC ایجاد شده .

فصل چهارم با پارشیال ویو، لگو بازی کن !!!

با کمک پارشیال ویو ها میتوانیم صفحات وب خود را به بخش های کوچک تری تبدیل کنیم. این قسمت های کوچک اگر لگو باشد، پس میتوانیم آن ها را مانند لگو کنار هم قرار بدهیم. Partial View ها مشابه Web User Control ها در Asp.Net Web Form هستند. از پارشیال ویو ها به منظور کامپوننت محورکردن Razor View ها استفاده می شود که درنهایت موجب خوانایی بیشتر و توسعه پذیری آسان تر می گردد. به عبارت ساده تر، می توانند مسئولیت نمایش بخشی از محتوای یک صفحه را به عهده بگیرند. یکی از قابلیت های جالب Partial View ها این است که میتوان توسط آن صفحه را به بخش های مختلفی تقسیم بندی کرد.

فصل پنجم لایه مدل، مهم ترین اما ساده ترین لایه در MVC

یکی از لایه های مهم در معماری MVC لایه مدل – model میباشد. مدل به سادگی یک کلاس است.بله، مدل فقط یک کلاس می باشد.بنابراین، هنگامی که شما یک مدل در پوشه مدل یک برنامه MVC اضافه میکنید، با اضافه کردن یک کلاس در آن پوشه بسادگی یک مدل به آن اضافه کرده اید. مدل ها که یک کلاس ساده میباشد. از کلاس های مدل برای انتقال داده، بین لایه های مختلف نرم افزار و پایگاه داده استفاده میشود.

فصل ششم هــــیس !!! اول دیتابیس را میسازم.

در فصل ششم به موضوع دیتابیس فرست میپردازیم، درسته این تکنولوژی قدیمی شده. ولی کلی مفاهیم در آن نهفته است که میخواهیم آن ها را یاد بگیریم و در تکنولوژی های جدید تر استفاده کنیم. در روش DataBase First ابتدا جداول خود را در Sql ایجاد میکنیم و سپس توسط وب سایت خود با آن ارتباط برقرار میکنیم. این روش تقریبا منسوخ شده میباشد ولی در پروژه های کوچک که نیاز به سریع اجرا شدن دارد، میتواند راه گشا باشد.

فصل هفتم تاریخ فارسی باشه خوبه !!!

گاه‌شماری هجری خورشیدی را نخستین بار میرزا عبدالغفارخان نجم‌الدوله اصفهانی با توجه به گاه‌شماری جلالی استخراج کرد. گاه‌شماری جلالی به دستور ملکشاه سلجوقی، بر اساس گاه‌شماری یزدگردی با تطبیق دقیق آغاز سال با اعتدال ربیعی شکل گرفت. اما چگونگی شمسی سازی تاریخ در Asp.Net MVC مساله ای است که همه برنامه نویسان با آن روبرو میشوند. راه های مختلفی برای شمسی سازی تاریخ وجود دارد. کدام راه بهتر است؟ آیا روشی وجود دارد که از همه بهتر باشد؟ در این مطلب آموزشی فرا میگیرید که چگونه کالچر سیستم خود را به فارسی تغییر دهید و یا به زبان ساده تاریخ میلادی سیستم را به تاریخ شمسی تبدیل کرده و به کاربران خود نمایش دهید. در این روش کالچر سیستم از حالت میلادی به شمسی تبدیل میشود. با مشاهده این آموزش به راحتی میتوانید فارسی سازی تاریخ را انجام دهید.

فصل هشتم سر راست ترین آدرس را بده !!!

از Routing برای مسیردهی یا آدرس استفاده میشود و در این مطلب قصد داریم به آموزش کامل Routing در MVC بپردازیم پس با ما همراه باشید. یکسری آدرس ها و مسیر ها توسط MVC خیلی دوست داشته میشوند، مثلا اگر کنترلری به نام Home و اکشنی به نام Index ایجاد کنید، MVC آن را به عنوان صفحه نخست یا همان Home Page سایت در نظر میگیرد. Routingما را قادر می سازد تا الگوهای مسیردهی URL Pattern هایی را ایجاد کنیم، که هر کدام ما را به سمت یک پردازشگر درخواست (request handler) می فرستد. این پردازشگر درخواست می تواند یک فایل یا کلاس در سطح برنامه باشد. الگوی آدرس دهی در ASP.Net، شامل آدرس و متن بعد از نام دامنه سایت در URL می شود.

فصل نهم Code First معجزه ASP.NET MVC 5

این روش بسیار محبوب بوده و اکثر برنامه نویسان حرفه ای از آن استفاده می کنند.زیرا در این روش نیازی نیست که یک برنامه نویس ابتدا پایگاه داده را به صورت بصری (XML) طراحی کند بلکه با چند خط کد منظور خود را می رساند. از طرفی شما با استفاده از آن می توانید به صورت کامل به کدهای پایگاه داده خود مسلط باشید و در صورتیکه تصمیم به تغییر بخشی بگیرید سریعا آن را انجام دهید. بنابراین اگر منطق و برنامه نویسی قوی ای دارید بهترین روش Code first می باشد. اگر بخواهم در یک جمله بگویم: روش Code first طراحی پایگاه داده با استفاده از کد و برنامه نویسی است.

فصل دهم با AJAX شعبده بازی کن

Ajax – ایجکس مخفف عبارت Asynchronous JavaScript and XML به معنی جاوا اسکریپت و XML ناهمگام است. Ajax روشی برای ارتباط میان سرور و کلاینت است و پیشبرد به‌روزرسانی بخش‌های مختلف یک سایت را بدون بارگذاری مجدد تمام صفحه به وسیله Ajax انجام می‌شود. یکی از روش‌های متعددی که امکان پویایی و واکنش‌پذیری وب‌سایت‌ها را فراهم می‌کنند، استفاده از Ajax است. یا به زبان ساده میتوان گفت تکنولوژی ای‌جکس AJAX یک تکنیک پرکاربرد در طراحی وب است که بهبود خدمت‌رسانی به کاربران را در سرویس‌های مختلف سبب می‌شود.

فصل یازدهم با یادگیری Area فیل هوا کن !!!

مایکروسافت Area ها را از ASP.NET MVC 2.0 در برنامه های کاربردی MVC گنجانده است . پروزه های ایجاد شده با Asp.Net MVC میتوانند دارای بخش های مختلفی باشند به عنوان مثال فرض کنید یک سایت میتواند دارای یک بخش پنل ادمین و یک بخش پنل کاربر و یا یک بخش فروشگاه و … باشد. در این حالت می توان همه این بخش ها را در همان پوشه های Model و Controller و Views ایجاد کرد. اما مشکلی که وجود دارد این می باشد که مدیریت این بخش ها بسیار سخت می شود چون که تعداد کلاس ها بسیار زیاد می شود. در این موارد بهتر از هر بخش را جداگانه در یک ناحیه یا Area ایجاد کنیم. هر Area خود مانند یک پروژه واقعی می باشد. یعنی دارای بخش های Model، Controller و Views می باشد.

فصل دوازدهم با قابلیت Authentication بالای سر هر کاربر یک پلیس قرار بده !!!!

احراز هویت Authentication فرایندی است که در آن یک فرد باید هویتی را که مدعی آن شده است، ثابت کند. زمانی که شما در یک سایت ثبت ‌نام می‌کنید و نام و مشخصات خود را وارد می‌کنید، مدعی هویتی شده ‌اید که باید برای ادامه‌ی مسیر آن را ثابت کنید. و فرآیند authentication شامل مشخص کردن هویت کاربر می باشد و authorization فرایند مشخص کردن این است که آیا کاربر دسترسی به یک منبع خاص را دارد یا نه. در پروژه های طراحی سایت گاهی نیاز است ما یک اکشن یا یک کنترلر و یا مجموعه ای از صفحات Area را محدود کنیم. یعنی اجازه دسترسی نداشته باشند تا زمانی که احراز هویت کنند مثلا در سایت لاگین یا رجیستر کنند و یا فراتر از آن تا زمانی که نقش خاصی نداشته باشند نتوانند به یک بخش دسترسی داشته باشند. پس از مشاهده این آموزش به راحتی میتوانید کاربران خود را احراز هویت کنید.

فصل سیزدهم با Bundling و Minification به سرعت 10 ماخ برسید !!!

Bundling گنجاندن چند فایل در قالب یک فایل واحد و minification کاهش حجم فایل و حذف کردن space و کاراکترهای اضافی و کامنت ها از فایل های jQuery دو تکنیک جهت بهینه سازی اپلیکیشن هستند که از ویرایش 4.5 ASP.NET جهت کاهش زمان لازم برای زمان بارگذاری request استفاده می شود. دو روش مزبور در واقع با کاهش تعداد درخواست هایی که به سرور فرستاده شده و نیز فشرده سازی منابع درخواستی از سرویس دهنده asset هایی نظیر فایل های CSS و JavaScrip این کار را انجام می دهند. Bundling و Minification دو تکنیک در ASP.NET MVC میباشد که به بهبود زمان بارگذاری – load time سایت ما کمک میکند. Bundling و Minification زمان بارگذاری یا همان load time را با کاهش تعداد درخواست‌های ارسالی به سمت سرور کم میکند و همچنین با کاهش حجم فایل هایی مثل CSS و جاوا اسکریپت باعث بهینه شدن وب سایت ما میشوند.

فصل چهاردهم قورباغه را نه ولی CKeditor 5 رو قورت بده !!!

ادیتور CK به کاربران اجازه می دهد تا هر نوع محتوایی را در برنامه شما ایجاد کنند، مثل اسناد، گزارش ها، ایمیل ها، یادداشت ها یا پیام های چت. CKEditor یک ویرایشگر آنلاین WYSIWYG جاوااسکریپتی است که برای ویرایش اسناد HTML در مرورگر استفاده می شود. CKEditor یک ویرایشگر متن قدرتمند و فوق مدرن جاوا اسکریپتی با معماری MVC است. آخرین نسخه از CKEdiotr نسخه ۵ آن یعنی CKEditor 5 است. CKEditor 5، رویکردی متفاوت و مدرن نسبت به نسخه قبلی خود دارد که از ابتدا در ES6 نوشته شده است. در این فصل نحوه دانلود و نصب CKeditor را یاد میگیریم، سپس آن را سفارشی سازی میکنیم، قابلیت افزودن تصویر به آن اضافه میکنیم و با استفاده از File Manager قدرتمند تهران آی تی قابلیت مدیریت فایل ها را به آن اضافه میکنیم.

فصل پانزدهم با Partial های تو در تو به جنگ مشکلات برو !!!

پارشیال ویو تو در تو یا nested partial view پکی از قابلیت های کاربردی در MVC میباشد که به شما امکان میدهد یک پارشیال ویو را در یک پارشیال ویو دیگر صدا بزنید. مثلا اگر یک وبلاگ را در نظر بگیرید که مجموعه ای از پست های کنار هم هستند، کل پست ها میتواند یک partial view باشد و در جاهای مختلف فراخوانی شود. ولی هر کدام از پست ها هم میتواند در قالب یک پارشیال ویو باشد، با این کار به راحتی میتوانیم آن را در حلقه های مختلف فراخوانی کنیم و یا دیزاین آن را تغییر دهیم. این فصل در اصل ادامه فصل چهارم میباشد اما چون در فصل چهارم دانش ما کم بود نمیتوانستیم با مفهوم nested partial view به خوبی آشنا شویم، اما حال که کلی مطلب یاد گرفتیم میتوانیم به راحتی با nested partial view ها کار کنیم.

فصل شانزدهم دیگه استاد شدی !!! پس سایت خودت رو منتشر کن

پس از درک مفاهیم مختلف در برنامه های ASP.NET MVC، اکنون زمان آن رسیده است که فرآیند انتشار و آپلود سایت در هاست را درک کنید. بنابراین، هر زمان که ما در حال ساخت یک برنامه MVC هستیم، اساساً یک فایل dll مرتبط با تمام تنظیمات برنامه تولید می کنیم و این dll ها در پوشه bin پروژه قرار دارند. و بعد از Publish پروژه تمام کنترلر ها، کلاس ها و مدل ها تبدیل به فایل های dll میشود. فایل های dll قابل خواندن نیستند.

به پایان این سری از آموزش ها رسیدیم. امید وارم مورد استفاده شما دوستان عزیز قرار گرفته شده باشد. در صورتی که هرگونه سوال، نظر یا پیشنهادی داشتید میتوانید از لینک های تماسی که پایین همین صفحه برای شما قرار گرفته شده است، با ما در تماس باشید. با آرزوی بهترین ها - محمدرضا احدیان.

تکمیلی مقالات

لطفا از مقالات ما دیدن فرمایید. در مجموعه آموزش های ASP NET MVC 5 سعی کردیم همه موارد مهم را آموزش دهیم. اما مواردی بود مثل Data Annotations و یا Html Helper ها که در فصل های مختلف بنا به نیاز برخی از پراپرتی ها آن را آموزش دادیم. ولی از آنجا که پراپرتی های خیلی زیادی دارند و باید بنا به نیاز استفاده شود آنها را در قالب دو مقاله برای شما آورده ایم. همچنین حفظ کردن تمام کدها کاری دشوار است پس مقاله ای با نام CHeat Sheet ایجاد کردیم. و در مقاله آخر برخی از کلید های میانبر پر کاربرد را آورده ایم. البته بدیهی است که این مقالات بروز شده و در گذر زمان کامل تر میشوند.

پشتیبانی 24 ساعته

تیم تهران آی تی در هفت روز هفته و 24 ساعت روز آماده پاسخ گویی به سوالات کاربران و ارائه مشاره رایگان میباشد